Articole

Articole

Adu-ți aminte de creatorul tău

value-youth-hd

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea a luat ființă așa cum a început totul în Silicon Valley (California)- condusă de tineri cu viziune și pasiunea lor pentru o cauză. Oamnei ca și Ellen White, John Loughborough, J. N. Andrews, Uriah Smith și John Harvey Kellogg au avut un impact deosebit în dezvoltarea Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea pe vremea când erau încă adolescenți sau tineri adulți.

Astăzi tinerii, continuă să aibe un impact important și să aducă energie  Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea. De fapt mai mult de jumătate din adventiștii din întreaga lume sunt tineri între  16 și 40 de ani.

Biserica îi educă și îi mobilizează pe tinerii săi membrii, nu numai la nivel local, dar și la nivel mondial, prin Departamentul de Tineret, care supervizeaza slujirea lor la nivelul diferitelor grupe de vârstă.

Clubul ”Licurici”- este un club pentru copii cu vârsta de la 6 până la 9 ani, și are un  milion de membri în intreaga lume.

Clubul ”Exploratori”, are 2 milioane de membri, și se adresează copiilor cu cuprinsă între 10 și 15 ani.

Grupul Companionilor” se străduiește să răspundă nevoilor spirituale, sociale si stilului de viata ale celor de la 16 până la 20 de ani.

Asociația Tinerilor Adventiști- a fost creată de tineri pentru tiner,i cu mai bine de 125 de ani în urmă, iar acum pune în legătură peste 10 milioane de tineri  pe fiecare continent al globului.

Declarația de misiunea a Departamentul de Tineret pune accentul pe serviciile sale și pe încrederea în abilitățile tinerei generații:  „Dorim să conducem tinerii la o relație salvatoare cu Isus Hristos și șă îi ajutăm să îmbrățișeze chemarea Sa la ucenicie.”

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea se concentrează asupra tinerilor deoarece le este datoare tinerilor pentru începuturile sale și pentru că se bazează pe tineri pentru viitorul ei.


Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *