Articole

Articole

Exploratorii din or. Briceni au împărțit zâmbete copiilor cu nevoi speciale

În data de 5 Decembrie exploratorii din or. Briceni au organizat un eveniment social pentru copiii cu nevoi speciale. Oferindu-le zâmbete, au făcut ca lumea să fie mai bună și mai fericită.

or. Briceni, Moldova, 5 Decembrie 2016

În preajma zilei internaționale a persoanelor cu dizabilități, care se sărbătorește în întreaga lume pe 3 Decembrie, exploratorii au hotărât să se implice într-un proiect care să aducă bucurie și zâmbete celor care au cea mai mare nevoie de susținere. Ei sunt copii care se bucură de viață, sunt plini de bunătate dar nu pot să facă tot ceea ce poate face un copil obișnuit. Fiecare este limitat într-un anumit fel. Mulțumită sponsorilor din Italia dar și implicării bisericii locale, a fost strânsă o anumită sumă de bani și au fost cumpărate cadouri. Exploratorii au avut o zi memorabilă în data de 5 Decembrie. Fără a ține cont de gerul de afară, de polei și de ninsoare, exploratorii au plecat plini de veselie spre casele copiilor cu nevoi speciale. Le-au oferit daruri și zâmbete, în adevăratul sens al cuvântului. Aceste zâmbete erau desenate pe baloane colorate. Atunci când i-au văzut pe cei de vârsta lor că vin cu daruri, copiii au zâmbit și le-au mulțumit pentru atenție.

Atunci când vedeau grupul mare de tineri care mergea împreună ducând mulțimea de baloane colorate, trecătorii se întorceau și îi petreceau cu privirea. Unii dintre ei se interesau despre ce este vorba și, dând aprobator din cap, spuneau: „Bravo băieți! Este bine să dăruiești bucurie!”

Exploratorii s-au întors seara acasă obosiți, flămânzi, dar plini de bucurie. Erau fericiți pentru că atunci când oferi bucurie, susținere și atenție, și primești înapoi zâmbete, este foarte plăcut, mai ales dacă vin de la cei de o vârstă cu tine. Isus ne învață: „Așadar, cât avem prilej, să facem bine tuturor…” (Gal.6:10).

Departamentul Informații, or. Briceni, Burac Diana

Foto: Manici Leonid


Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *