Articole

Articole

În vizită la 6 cele mai cool oficii din lume

Originale, pline de chestii cool și care îți taie respirația – o scurtă descriere a celor mai uimitoare sedii ale companiilor de vis. De la campusul Google – Mountain View până la paradisul creat de Etsy în Brooklyn, trage o privire la cele mai incredibile sedii din lume.


Bahnhof, Stockholm, Sweden

Puternic și futuristic, în stil James Bond este sediul Bahnhof, cioplit în stâncă în Munții Albi din Stockholm, cu internet ultrasecurizat care a găzduit Wikileaks.

Sediul Bahnhof are propria sursă de apă și are, precum și fântâni arteziene, printre care un acvariu imens cu pești de apă sărată. Iluminarea specială este folosită să simulteze lumina de zi și să mențină lucrurile ”fericite”.

Iluminarea specială este deasemenea folosită pentru a crește o varietate de plante – fructe și legume sunt crescute în zone speciale. Plantele deasemenea alimentează cu oxigen și susțin bunăstarea angajaților subterani.

În câteva cuvinte, acest oficiu poate fi descris ca cel mai sigur din lume. Sediul Bahnhof, fiind securizat de o ușă din metal groasă de 40cm. și aproape 30 de metri de granit, a fost proiectat să facă față unei bombe nucleare și tuturor calamităților naturale.


Google, Mountain View, SUA

Gigantul motor de căutare s-a mutat în așa numitul Googleplex în 2004, și este proiectat să îți taie respirația. Nimic în plus, nimic în minus – sediul curent Google este dea dreptul uimitor.

Angajații din acest sediu Google dea dreptul gigan – 288000 metri pătrați – sunt scăldați în facilități. Googleplex are propriul teren de bowling, mese de biliard, jocuri retro de arcadă și corturi de volei.

Este chiar și un zid de cățărare. Practicanții de fitnes se pot folosi de unul din multele centre de fitnes din campus și să beneficieze de antrenor personal gratuit.


Medibank, Melbourne, Australia

Noul sediu Medibank din Melbourne este accentuat pe bunăstarea angajaților acestei companii de asigurare medicală. Nui de mirare că a fost clasificată ca ”cea mai sănătoasă clădire din lume”. Proiectată de Hassel Studio, clădirea de 30472 metri pătrați are niște scări unice poziționate în așa numitul spagetti-style, care face mai ușoară deplasarea de la etaj la etaj. Aceasta încurajează angajații să folosească scările în loc de ascensor.

Cei care au un laptop, au libertatea unde doresc ei – locul de muncă este fluid iar unii angajați aleg să stea în picioare, promovând un bunăstare și sănătate.


Etsy, New York, SUA

Noul sediu Etsy include una din cele mai de invidiat terase din New York. Luminat de razele solare ziua și de lumina lunii noaptea, terasa oferă o priveliște uimitoare spre zgârâienorii din Manhattan.


Airbnb, San Francisco, SUA


Edmunds.com, Santa Monica, USA

Acesta trebuie să fie unul din cele mai cool oficii din lume – uimitorul sediu al companiei americane de vânzări a fost premiat pentru design-ul unic și este votat regular ca cel mai bun loc de muncă în SUA.

Sursa: msn.com


Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *