Articole

Articole

Keanu Reeves – Trebuie să trăiți în fiecare zi ca și cum ar fi ultima

”Vedeți toți oamenii din spatele meu? Se grăbesc către serviciu și nu sunt atenți la nimic din ce se întâmplă în jurul lor. Uneori suntem așa de prinși cu viața de zi cu zi încât uităm să lăm o pauză pentru a ne bucura de frumusețea vieții. Suntem precum niște Zoombie. Ridicați-vă capul din telefonul mobil și priviți în jur! Spuneți ”Buna ziua!” unei persoane care vă iese în cale, îmbrățișați pe cineva care suferă. Ajutați pe cineva! Trebuie să trăiți în fiecare zi ca și cum ar fi ultima. Ceea ce nu știți despre mine este că am suferit de depresie în urmă cu câțiva ani. Persoana care m-a sprijinit am fost EU. Fiecare zi este prețioasă, așă că tratați-o ca atare. Nimeni nu ne garantează ziua de mâine, trăiți astăzi!” – Keanu Reeves.

Ești unic – nu fă din viața altuia viața ta

Cât timp avem de trăit pe acest pământ trebuie să învățăm, să lucrăm, să fim activi. Biblia ne învață – ”cine nu lucrează nici să nu mânănce”.  Tot biblia ne învață că ”o inimă veselă este un bun leac, dar un duh mâhnit usucă oasele”

Un bun prieten îmi spunea – fă ca rutina zilnică să îți aducă bucurie și atunci vei avea succes. Dacă activitățile tale zilnice te fac posomorât și nu te motivează să te scoli dimineața din pat înseamnă că ceva e greșit. Iar în final se va dovedi că formula pe care ai ales-o pentru vița ta va avea un rezultat neașteptat și poate nedorit.

De ce să nu învățăm din experiența altora. La fel ca Keanu Reeves, sunt o mulțime de oameni care au trecut prin astfel de experiențe, dar care în final au ajuns la concluzia – ”Fiecare zi este prețioasă, așă că tratați-o ca atare. Nimeni nu ne garantează ziua de mâine, trăiți astăzi!”.

O facultate nepotrivită, o specialitate nepotrivită, un job nepotrivit îți vor oferi o viață de insucces, nemulțumire și un duh mâhnit. Iar pe de altă parte – succesul reprezintă nu doar partea materială care ai reușit să o câștigi, ci mai mult decât atât – reprezintă partea spirituală – un duh vesel, o față senină, un spirit mulțumitor și o credință neclintită în Dumnezeu.

Niciodată nu e prea târziu să o ei de la capăt – trebuie doar să fii deajuns de hotărât și să îți definești un scop curat.

Ești tânăr – fii activ

Autor: Dan Fiodorov


Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *